info@biogo.hu +36 70 321 2949
Főoldal Rólunk

BIOGO Bio webáruház
Kategóriák
BIOGO Bio webáruház
  • Kategóriák
    • Élelmiszer 181
    • Kozmetikum 86
    • Higiénia 3
    • Étrend-kiegészítők 1732
    • Reform élelmiszerek 6286
    • Drogéria 3005
    • Baba & Gyerek 141
    • Problémák szerint 1780
    • Egyéb 410
  • Blog
  • Problémák szerinti keresés
Javallat csalánlevél c-vitaminnal étrend-kiegészítő kapszula 60 db
Javallat csalánlevél c-vitaminnal étrend-kiegészítő kapszula 60 db
2 345 Ft
nettó: 1 846 Ft
  1. Férfi egészség és vitaminok
  1. Problémák szerint
  2. Férfi Egészség és Potencia
  3. Férfi egészség és vitaminok

Javallat csalánlevél c-vitaminnal étrend-kiegészítő kapszula 60 db

Javallat csalánlevél c-vitaminnal étrend-kiegészítő kapszula 60 db
Raktáron
2 345 Ft
nettó: 1 846 Ft
Egységár: 39 Ft/db
nettó: 31 Ft/db
60
Javallat csalánlevél c-vitaminnal étrend-kiegészítő kapszula 60 db
EAN kód:
5999569810104
doboz
  • Részletek
  • Adatok
  • Vélemények
Részletek

JAVALLAT® Csalánlevél C-vitaminnal

60 db étrend-kiegészítő kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből, C-vitaminnal.

A csalánlevél és a C-vitamin hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:

  • A csalánlevél:
    • Támogatja a szív- és érrendszer egészségét
    • Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
  • A C-vitamin:
    • Hozzájárul a normál kollagénképződéshez, ezen keresztül a csontozat, a porcok, a fogíny és fogak, valamint a bőr normál állapotának fenntartásához; az immunrendszer egészséges működéséhez.

Ezért ajánljuk:

         

  • A kimagasló mennyiségű csalánlevelet tartalmazó kapszula!
  • A csalánlevél és a C-vitamin szinergikus hatása!
  • A kapszulákban lévő szuperfinom gyógynövénypor általános előnyei:
    • nagyobb biológiai hozzáférhetőség és aktivitás (kisebb mennyiség is elegendő),
    • jobb oldhatóság, több vízoldható rost,
    • magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
    • erősebb antioxidáns hatás,
    • elnyújtott felszívódás, kiegyensúlyozott támogatás,
    • teljes hatóanyagspektrum.
  • Adalékanyag- és kivonószermentes, a kapszulák a gyógynövényen és a C-vitaminon kívül mást nem tartalmaznak.
  • Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
  • Egy kapszula tartalma ~1,5 g csalánlevél teafűnek felel meg.
  • A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

    Mikor ajánljuk? 

    • A csalánlevél egy sokoldalú gyógynövény, amely C-vitaminnal kombinálva számos módon támogathatja az egészséget, még akkor is, ha jelenleg nincsenek fennálló betegségei. Rendszeres fogyasztása egyensúlyt teremthet a szív- és érrendszer működésében, elősegítheti az immunrendszer egészségét. 
      Részletes tájékoztató az terméken megjelenő egészséggel kapcsolatos állításokról.

    • A csalánlevél a 2-es típusú cukorbetegség, az ízületi gyulladások vagy az allergiás tünetek kezelésére alkalmazott gyógyszeres és életmód-terápia mellett is fogyasztható.


    A csalánlevél és a C-vitamin egészségtámogató hatásai

     A szív és érrendszer egészségét támogató hatások

     

    • A csalánlevél szívre és érrendszerre gyakorolt kedvező élettani hatása többek között gyulladáscsökkentő hatóanyagainak köszönhető. Több kísérletben is gátolta a gyulladást kiváltó anyagok (pl. interleukin, TNF-alfa) felszabadulását (Namazi, Klinelhoefer, Obertreis).
    • A szív és érrendszeri hatásához hozzájárulhat a kísérletekben megfigyelt enyhe testsúlycsökkentő és a normál szisztolés vérnyomást támogató hatása is (Tahri).
    • Egy három hónapig tartó kutatásban a naponta három alkalommal szedett csalánlevél-készítmény csökkentette a vércukorszint hirtelen emelkedését, az étkezés után 2 órával mért vércukorszintet és a a vér HbA1c (vércukor-szintet jelző paraméter) szintjét is. Az értékek a placebóval összehasonlítva jelentősen kedvezőbbek voltak (Kianbakht). A vizsgálati eredmények alapján a csalánlevél vércukorszint csökkentésére önállóan ugyan nem alkalmas, de jó egészségtámogató kiegészítője lehet a 2-es típusú vércukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszeres és életmód-terápiának.
    • Egy másik kutatás igazolta, hogy a csalánlevél kivonata fokozza a hasnyálmirigy inzulintermelését, amely kedvező hatással van a vércukorszintre, ezáltal az szív- és érrendszer egészségére (Farzami).
    • Szintén igazolták, hogy a csalánlevél kivonata gátolja a szénhidrátokat bontó alfa-glüközidáz enzim működését, ez pedig gátolja az étkezéssel elfogyasztott cukrok és szénhidrátok gyors felszívódását, ezáltal a hirtelen vércukorszint-emelkedést (Onal, Simoes-Pires).
    • A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához is.

     Az immunrendszer normál működését támogató hatások

     

    • Egy kutatás szerint a csalánlevél jó kiegészítője lehet az allergiás tünetek kezelésére szedett gyógyszereknek, mivel elősegíti az immunrendszer normál működését. A kutatásban 98 önkéntes vett részt, az egyik felük csalánlevél-kivonatot, másik részük placebót (hatóanyag nélküli készítményt) kapott. A kutatást a résztvevők által vezetett napló alapján értékelték ki, ez alapján a csalánlevél-kivonatot fogyasztóknál kevesebb allergiás tünet jelentkezett, mint a placebot szedőknél (Mittman).
    • A csalánlevélnek az immunrendszer normál működését támogató hatását kiegészíti a termékben lévő C-vitamin is.

    A C-vitamin hatása a csontozatra, a porcokra

     

    A táplálkozási és életmódbeli tényezők jelentős mértékben hozzájárulnak a csontozat egészségéhez. A gyümölcs- és zöldségspecifikus antioxidánsok, mint például a C-vitamin, segíthetnek a csontok, a porcok, a fogak, a fogíny és a bőr egészségének megőrzésében.

    A C-vitamin három módon is kifejti pozitív hatását:

    1. A C-vitamin a szervezetben kulcsfontosságú anyag a kollagén képződéséhez. Az életkor előrehaladtával, különösen 40 éves kor felett a szervezet természetes kollagénszintézise egyre jelentősebben csökken. Amennyiben például C-vitamin-hiány miatt a kollagénszintézis folyamata sérül, a kollagénláncok nem tudnak kialakulni, az előállításában részt vevő kezdeti fehérjék lebomlanak a sejtben. A kollagén szerkezeti támogatása nélkül az erek, a ízületek és a bőr sérülékennyé válnak, valamint a csontok és porcok könnyebben megsérülnek (Kipp, Poal-Manresa).

    2. Az oxidatív stressz fokozhatja a csontfelszívódást. A C-vitamin egy erős antioxidáns, amelynek fontos szerepe van az oxidatív stressz csökkentésében, ezért szerepet játszhat a csontfelszívódás megelőzésében (Conner).

    3. A C-vitamin mindezek mellett elősegíti az E-vitamin regenerációját a sejtekben. Az E-vitamin a C-vitamin mellett egy másik erős antioxidáns, amely szintén összefüggésbe hozható a csontok egészségének megőrzésével (Michaëlsson, Yeum).

    Az embereken végzett, C-vitaminnal kapcsolatos tudományos vizsgálatok is pozitív összefüggést mutattak ki az étrendi C-vitamin és a csont ásványianyag-sűrűsége között:

    1. A magasabb C-vitamin bevitel főképp olyan férfiaknál előnyös, akik csak kis mennyiségben fogyasztanak kalciumot vagy E-vitamint (Hall, Morton).
    2. Tanulmányok arra is utaltak, hogy a C-vitamin bevitel hozzájárul a csontok rugalmasságának és ásványi anyag sűrűségének megtartásához, különösen a dohányzók és az ösztrogént fogyasztó nők körében (Melhus, New).

      csalánlevél


      Figyelmeztetések

              

      Fokozhatja a nem szteroid fájdalom és gyulladáscsökkentő gyógyszerek hatását.

      • A Frankfurti Egyetem Klinikai Gyógyszerészeti Tanszékének kutatásában negyven olyan önkéntes vett részt, akik krónikus ízületi gyulladásban szenvedtek. A betegeket két csoportra osztották,  egyik felük 200 mg nem szteroid fájdalomcsillapítót, gyulladáscsökkentőt kapott kezelésként, míg a másik felük csupán 50 mg-ot, de emellett csalánkivonatot is. Az értékelést a gyulladásra utaló C-reaktív fehérje (CRP) vérben lévő mennyisége, illetve egyéb krónikus ízületi gyulladásra utaló jelek (fájdalom, nyomásfájdalom, merevség stb.) alapján végezték. Mindkét csoportban 70 százalékos javulást tapasztaltak a kutatók, tehát csalánkivonat szedése mellett negyedannyi fájdalomcsillapítóra volt szüksége a betegeknek ugyanazon hatás eléréséhez (Chrubasik).

      • Németországban több nagyszabású klinikai vizsgálatot is végeztek csalánlevéllel. Az egyik ilyen kutatásban 8955 oszteoartritiszben vagy reumaotid artritiszben szenvedő beteg vett részt. A betegek fele régóta küzdött ízületi gyulladással, ezért korábban is szedett nem szteroid gyulladáscsökkentőt. A korábbi kezelések megtartásával valamennyi beteg három héten keresztül szedett a csalánkivonatot. A vizsgálat végén a korábban fájdalomcsillapítót szedő betegek 64 százaléka arról számolt be, hogy jelentősen csökkentette a fájdalomcsillapítók szedését. 26 százalékuk teljesen abbahagyta a fájdalomcsillapító használatát, a többiek felére csökkentették a napi adagot. A betegeknél a nyugalmi fájdalom 55 százalékkal, a mozgatási fájdalom 45 százalékkal csökkent. A betegek 1 százaléka számolt be mellékhatásokról (emésztőrendszeri panaszok: 0,6%, allergiás reakciók: 0,1%) (Ramm).
      • Egy évvel később egy másik vizsgálatban a csalánkivonat hosszú távú hatását vizsgálták. Ebben a kutatásban 819-en vettek részt. Az orvosok és a betegek is 90%-ban jónak vagy nagyon jónak értékelték a csalánlevél kiegészítő alkalmazását a fájdalomcsillapítók mellett. Mellékhatások a betegek kevesebb mint 3 százalékánál fordultak elő (allergiás reakciók, emésztőrendszeri panaszok) (Wolf).

      Fokozhatja a vizelethajtó és vércukorszint-csökkentő gyógyszerek hatását.

      • A csalánlevél kivonata klinikai vizsgálatokban vizelethajtó és vércukorszint-csökkentő hatásúnak bizonyult, továbbá az EMA/HMPC monográfia is a vizelet mennyiségének növelésére ajánlja a kutatások és a hagyományos használat alapján (Tahri, Ziaei).

      Emésztőrendszeri panaszok megjelenése esetén szüneteltesse fogyasztását! 

      • A csalánlevél több klinikai vizsgálatban is jól tolerálhatónak bizonyult, a vizsgálatokban legtöbbször emésztőrendszeri panaszok jelentkeztek, de ezek mértéke alacsony volt. Amennyiben fogyasztásakor emésztőrendszeri tünetet tapasztal, érdemes szüneteltetni a csalánlevél fogyasztását (Mittman, Wolf, Ramm).

      A csalánlevél fogyasztása várandós anyáknak, továbbá 6 éven aluliaknak nem ajánlott!

      • A csalánlevél terhesség alatti alkalmazásának biztonságossága nem kellőképp alátámasztott. Egy esettanulmány alapján a csalántea befolyásolhatja a női nemi hormonok szintjét: egy csalánteát fogyasztó 33 éves nő magas ösztradiolszintet és alacsony tüszőstimuláló hormon (FSH) és luteinizáló hormon (LH) szintet mutatott. Ezeknek a hormonoknak a szintje a csalántea abbahagyása után 6 héttel normalizálódott. A csalánlevél lehetséges vizelethajtó és vércukorszint-csökkentő hatása szintén indokolja, hogy korlátozzuk terhesség alatti fogyasztását. Ugyanakkor a  csalánlevél régóta fogyasztott élelmiszer, nem szerepel az EFSA emberi egészségre potenciálisan aggodalomra okot adó növények listájában, nem tekinthető új élelmiszernek az EU-ban. Nem ismert olyan kutatás, amely alapján a fogyasztása során veszélyeztetné az anyatejjel táplált csecsemő vagy a 6 évesnél idősebb gyerekek egészségét a megadott adagolás többszörösének megfelelő mennyiségben sem (Sahin, Tahri, Ziaei, Marchetti, Łuczaj, Yeşil, Bhatia).

      Fogyasztás időtartama

      • A csalánlevél régóta fogyasztott élelmiszer- és étrend-kiegészítő alapanyag, amely több klinikai vizsgálatban is jól tolerálhatónak bizonyult 8-12 hetes fogyasztás esetén, ezért nem indokolt a fogyasztás időtartamának korlátozása (Ziaei, Moré, Khosravi, Wolf).

      A felsorolt lehetséges mellékhatásokon, kölcsönhatásokon és ellenjavallatokon kívül a tudomány mai állása szerint nem ismert más számottevő kockázat a csalánlevél fogyasztásával kapcsolatban a megadott adagolás mellett.

      Étrend-kiegészítők kötelező figyelmeztetései

      • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
      • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
      • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

      Termékminőség

      BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL

      Termékünket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le.



      ACRLAB tanúsított minőség
       

      "ACRLAB" MINŐSÉGTANÚSÍTÓ VÉDJEGY

      A laboratóriumi vizsgálatokban állandó partnerünk az ACCREDIT Laboratórium Kft, amely az ACRLAB minőségtanúsító védjegy használatát minden esetben gyártási tételenként engedélyezi. A termékkel kapcsolatos részletes analitikai vizsgálatok eredményei letölthetők a laboratórium honlapjáról ide kattintva.

      Gyártásunk minőségbiztosítási folyamatairól ide kattintva olvashat bővebben.



      Érzékszervi jellemzők

            

      * Általános tájékoztató az alkalmazott grafikai jelölésekről (ikonokról)


      Adagolás, fogyasztás, összetevők

      ADAGOLÁS > Naponta 2x2 kapszula.
      FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva > Bő folyadékkal lenyelve.
      Teaként fogyasztva > A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
      Folyadékban elkeverve > A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.)
      ÖSSZETEVŐK > Kapszulánként 450 mg csalánlevél (Urticae folium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, 50 mg C-vitamin (L-aszkorbinsav)*, kapszulahéj:zselatin. (*A felnőttek számára ajánlott 250%-a a napi adagban).

       

       

      Adatok
      Listaár:
      1 919 HUF
      Gyártó:
      Javallat
      EAN:
      5999569810104
      Tömeg:
      60 g/doboz
      Vélemények
      Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
      Véleményt írok!
      BIOGO fiókom
      • Belépés
      • Regisztráció
      • Profilom
      • Kosár
      • Kedvenceim
      JOGI DOKUMENTUMOK
      • Általános szerződési feltételek
      • Adatkezelési tájékoztató
      • Fizetés
      • Szállítás
      • Elérhetőségek
      INFORMÁCIÓK
      • Vásárlás menete
      • Bankkártyás fizetés
      • Szállítási módok
      • Vásárlástól való elállás
      • Impresszum
      • Kapcsolat
      • facebook

      • instagram

      • pinterest

      Iratkozzon fel hírlevelünkre!

      Iratkozz fel hírlevelünkre!

      Legújabb termékinformációkért és különleges kedvezményeinkért iratkozz fel hírlevelünkre!

      Feliratkozás
      simplepay_hu_v2
      • Élelmiszer 181
      • Kozmetikum 86
      • Higiénia 3
      • Étrend-kiegészítők 1732
      • Reform élelmiszerek 6286
      • Drogéria 3005
      • Baba & Gyerek 141
      • Problémák szerint 1780
      • Egyéb 410
      • Blog
      • Problémák szerinti keresés
      Belépés
      Regisztráció
      Adatkezelési beállítások
      Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
      A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
      A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
      Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
      A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.