Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

AROMAX CÉDRUSFA ILLÓOLAJ 10ml

Ár:
1.173 Ft (923 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BG0003142
Várható szállítás: 2018. december 20.
Szállítási díj: 824 Ft
Elérhetőség: Külső raktáron

Cédrusfaolaj , 10 ml 

Latin név: Cedrus atlantica
Illat: balzsamos, fenyőre emlékeztető

Javasolt alkalmazás: párologtatásra, bedőrzsölő készítésére a fejbőr és a haj ápolására, frissítő aromafürdő készítéséhez

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

 A Cédrusfaolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A cédrus illóolajat a fenyőfafélék családjába (Abietaceae) tartozó, Algériában (Atlasz-hegység) honos és Marokkóban termesztett Atlasz-cédrusfa (Cedrus atlantica, syn.: Cedrus libani spp. atlantica) törzséből vízgőz-desztillációval állítják elő. Az illóolaj hozama 3-5%-os. A törzsből előállított olaj mellett a levelekből desztillált olajat is forgalmazzák. Az illóolaj sárga vagy vöröses színű, de a borostyán színárnyalatai is felfedezhetők benne. Illata fenyőre emlékeztető, balzsamos jellegű.

Összetétel, minőség

A cédrusfa törzséből előállított illóolaj főként szeszkviterpén vegyületeket (pl. atlantonokat, atlantolokat, kadinént) tartalmaz.

Felhasználás

A cédrus illóolaj fontosabb hatásaiként antimikrobiális, nyákoldó, köptető, a bőr vérkeringését fokozó, illetve repellens hatások említhetők meg. A cédrus illóolaja masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként, inhalálásra és párologtatásra használt keverékekben légúti panaszok, illetve bőrápoló kozmetikai készítmények (pl. narancsbőr, illetve zsíros, szeborreás bőr ápolására szánt készítmények) alkotórészeként hasznosítható. Emellett rovarok távoltartására alkalmas, ún. moszkító ellenes olajkeverékek alkotórészeként is felhasználható. A cédrusolaj a bőrt nagyon enyhén irritálja, bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása viszont nincs.

 A Cédrusfaolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A cédrus illóolajat a fenyőfafélék családjába (Abietaceae) tartozó, Algériában (Atlasz-hegység) honos és Marokkóban termesztett Atlasz-cédrusfa (Cedrus atlantica, syn.: Cedrus libani spp. atlantica) törzséből vízgőz-desztillációval állítják elő. Az illóolaj hozama 3-5%-os. A törzsből előállított olaj mellett a levelekből desztillált olajat is forgalmazzák. Az illóolaj sárga vagy vöröses színű, de a borostyán színárnyalatai is felfedezhetők benne. Illata fenyőre emlékeztető, balzsamos jellegű.

Összetétel, minőség

A cédrusfa törzséből előállított illóolaj főként szeszkviterpén vegyületeket (pl. atlantonokat, atlantolokat, kadinént) tartalmaz.

Felhasználás

A cédrus illóolaj fontosabb hatásaiként antimikrobiális, nyákoldó, köptető, a bőr vérkeringését fokozó, illetve repellens hatások említhetők meg. A cédrus illóolaja masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként, inhalálásra és párologtatásra használt keverékekben légúti panaszok, illetve bőrápoló kozmetikai készítmények (pl. narancsbőr, illetve zsíros, szeborreás bőr ápolására szánt készítmények) alkotórészeként hasznosítható. Emellett rovarok távoltartására alkalmas, ún. moszkító ellenes olajkeverékek alkotórészeként is felhasználható. A cédrusolaj a bőrt nagyon enyhén irritálja, bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása viszont nincs.

Hasonló termékek