Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

AROMAX MANDARIN ILLÓOLAJ 10ml

Ár:
1.272 Ft (1.002 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BG0003170
Várható szállítás: 2018. december 20.
Szállítási díj: 824 Ft
Elérhetőség: Külső raktáron

Mandarinolaj

Latin név: Citrus reticulata
Kiszerelés: 10 ml
Illat: mandarinhéjra emlékeztető

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdő, testápoló olaj és illatszer készítéséhez

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

 

A Mandarinolajról bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A mandarin illóolajat (Aetheroleum mandarinae) a narancsfélék családjába (Rutaceae) tartozó, Kelet-Ázsiából származó mandarinfa (Citrus reticulata, syn. Citrus nobilis var. deliciosa) terméshéjából többnyire préseléssel (majd ezt követően szűréssel és centrifugálással) nyerik ki. Emellett vízgőzdesztillációval is állítanak elő olajat, részben a termések héjából, részben a virágos és alkalmanként apró zöld terméseket is tartalmazó leveles hajtásokból. Ez utóbbit mandarin petitgrain olajnak nevezik. A mandarin terméshéjából készült olaj színe rendszerint narancssárga,illata fűszeres, balzsamos, friss gyümölcsre emlékeztető.

Összetétel, minőség

A préseléssel kinyert illóolaj fő alkotórészei a limonén (70-80%), ami mellett az illatért felelős metil-antranilsav-metilészter érdemel említést. A mandarin petitgrain illóolaj színe sárga, illata fűszeres.

Felhasználás

A mandarin illóolaja a legerőteljesebb nyugtató és szorongásoldó hatású illóolajok közé tartozik, de a limonénnek köszönhetően kifejezett antimikrobiális tulajdonsága is van. A terméshéjból kinyert olajat feszültség és idegesség okozta álmatlanság, szorongás, illetve fokozott izgatottság megszüntetésére aromalámpás párologtás, nyugtató hatású testápoló masszázsolajok, fürdő- és szaunakészítmények formájában alkalmazzák. Az illóolajat illatösszetevőként és szagtalanító (dezodoráló) alkotórészként hasznosítják különféle kozmetikai készítményekben, illetve parfümökben.
A mandarinból kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja, nincs bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása.

Hasonló termékek