Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
AROMAX SZANTÁLFA NYUGAT-INDIAI ILLÓOLAJ 10ml Katt rá a felnagyításhoz

AROMAX SZANTÁLFA NYUGAT-INDIAI ILLÓOLAJ 10ml

Ár:
1.581 Ft (1.245 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BG0003218
Várható szállítás: 2018. június 28.
Szállítási díj: 762 Ft
Elérhetőség: Külső raktáron

Szantálfaolaj (nyugat-indiai)

Latin név: Amyris balsamifera
Kiszerelés: 10 ml
Illat: száradó fára emlékeztető, keleties

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra-érzéki hangulatot teremt, parfümolaj és testápoló olaj készítéséhez

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Szantálfaolajról (nyugat-indiai) bővebben

Elterjedés, termesztés, előállítás

A nyugat-indiai szantálfa (Amyris balsamifera) a szantálfaként ismert kelet-indiai szantálfával (Santalum album) ellentétben Földünk nyugati féltekéjén, Közép-Amerikában, Haitin honos, de Haitin kívül több trópusi országban (Jamaica, Dominikai Köztársaság, Venezuela) is termesztik. A halványsárga, viszkózus, enyhén fás és balzsamos illatú illóolaját az összeaprított fakéregből és gallyakból vízgőz-desztillációval állítják elő.

Összetétel, minőség

A nyugat-indiai szantálfa illóolajának összetevői között más vegyületeket találunk, mint a kelet-indiai szantálfa olajában. Legnagyobb mennyiségben (cca. 80%-ban) különféle szeszkviterpén-alkoholok (elemol, eudesmol, valerianol, kadinol, balsamiol) fordulnak benne elő.

Felhasználás

Főbb hatásai: antimikrobiális, nyugtató és a lelkiállapotot, hangulatot kiegyensúlyozó. Az amyris-olajat a kozmetikai iparban elsősorban illatfixálóként és parfümök összetevőjeként használják szappanok és parfümök előállításához.

Hasonló termékek