A különböző pépek, zselék, pudingok a chia maggal elegyítve lesznek tökéletes ízűek. A magok csíráztatásával még tartalmasabbá teheti a szendvicseit, salátáit is. Elnevezése a chian szóból eredeztethető, melynek jelentése olajos. A rövid törzsű növénynek hosszúkás levelei és liláskék virágai vannak, melyek a nyár közepétől szeptemberig nyílnak. Ekkor érnek meg az apró magok is a közel három méter magas fákon, melyeket egy légycsapóra hasonlatos eszközzel tudják kiütni a virágokból. A chia magot használjuk olyan ételekhez, amelyeket a lenmag alapanyaggal is készítenénk. A magok felszívják a vizet és finom gélt képeznek. Megnövelik az ételek tömegét, kiválóan sűríthetjük vele főzelékeinket, leveseinket. Nagyon ízletes és rostban gazdag fogások készíthetőek a felhasználásával. Rágcsálnivalóként, darálva és az ételekre szórva is megállja a helyét. Semleges íze miatt nem csak az édes, hanem a sós ételekhez is fenomenális. A különböző pépek, zselék, pudingok a chia maggal elegyítve lesznek tökéletes ízűek. A magok csíráztatásával még tartalmasabbá teheti a szendvicseit, salátáit is. A menták családjába tartozó növény magjai fantasztikus beltartalmi értékekkel bírnak. Könnyen tárolhatjuk, egyáltalán nem avasodik meg, minőségét évekig képes megőrizni.
A különböző pépek, zselék, pudingok a chia maggal elegyítve lesznek tökéletes ízűek. A magok csíráztatásával még tartalmasabbá teheti a szendvicseit, salátáit is. Tovább a termékleíráshoz