Aki megkóstolja, kér még egy szelettel. Aki megsüti, magának vágja le a serclit.
Fehér kenyér teljes őrlésű lisztekkel
Cipónak, formakenyérnek, kalácsnak is megsüthető
Cirokliszttel és barna jázminrizsliszttel
A hagyományos ízek kedvelőinek
2X250 g
egy dobozból 2 db kb. 42 dkg-os kenyér lesz
HOGYAN HASZNÁLD?
1. Keverőtálba szórunk 1 tasak gluténmentes lisztkeveréket, és elkeverünk benne 1 teáskanál szárított élesztőt, 1 teáskanál cukrot és 1 csapott teáskanál sót.
2. Egy kancsóban elhabarunk 1 tojást 2 dl vízzel és 1 evőkanál olajjal. (Tojásérzékenység esetén a tojás elhagyható).
3. Ezt a folyadékot a liszthez öntjük, és simára keverjük. Sűrű nokedlitésztát kapunk. Letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk ½–1 órán keresztül.
4. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra. A megkelt tésztát vizes spatulával átfordítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és vizes kézzel elsimítjuk a felületét. A tetejére spatulával egy kereszt alakú bevágást készítünk, aztán a tepsit betesszük a forró sütőbe.
5. A sütő hőfokát azonnal levesszük 210 fokra, és 40-45 perc alatt megsütjük a kenyeret.
6. A ropogósra sült kenyeret áttesszük egy rácsra. Kevés hideg vízzel megspricceljük, így lesz kicsit cserepes a héja. Csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt. Jó étvágyat hozzá!