A tökéletes pizza: vékony tészta, ropogós szél. Pont, mint egy olasz pizzériában.
Cirokliszttel, barna jázminrizsliszttel és csicseriborsóliszttel
Pizzakenyérnek, focacciának és kenyérlángosnak is megsüthető
A pizzalapok előre elkészíthetők, lefagyaszthatók
2X250 g
egy dobozból 4 db kb. 24 cm-es pizzalap lesz
HOGYAN HASZNÁLD?
1. Keverőtálba szórunk 1 tasak Napoli gluténmentes lisztkeveréket, és elkeverünk benne 1 teáskanál szárított élesztőt, 1 teáskanál cukrot és 1 csapott teáskanál sót.
2. Egy kancsóban elhabarunk 1 tojást 2 dl vízzel és 2 evőkanál olajjal. (Tojásérzékenység esetén a tojás elhagyható).
3. Ezt a folyadékot a liszthez öntjük, és simára keverjük. Sűrű nokedlitésztát kapunk. Letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk ½–1 órán keresztül.
4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A megkelt tészta felét vizes spatulával átfordítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és vizes kézzel kb. 26 cm-es körlappá simogatjuk. 5 percig pihentetjük, aztán a tepsit betesszük a forró sütőbe, és a pizzalapot kb. 15 perc alatt elősütjük.
5. Ugyanígy elkészítjük a másik pizzalapot is. Az elősütött pizzalapok azonnal felhasználhatóak. Kiválóan bírják a fagyasztást.
6. Amikor a pizzát enni akarjuk, a pizzalap felületét megkenjük 2 evőkanál gluténmentes pizzaszósszal, megpakoljuk a feltétekkel, és 240 fokos sütőben 5-6 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat hozzá!